Abcdaire ligt op de “Hauteurs de Dégagnac” (de heuvels die het dorpje omringen) in het departement de Lot en grenzend aan de Périgord noir in de Dordogne. De streek wordt de Bouriane genoemd met in het noorden de rivier de Dordogne en de stad Souillac en in het zuiden de rivier de Lot en de stad Cahors. Gourdon is de hoofdplaats van de Bouriane, een gebied dat groen en heuvelachtig is en geniet van een zeer aangenaam klimaat.

Het landschap nodigt uit tot prachtige wandel- en mountainbiketochten via veel kleine plattelandsweggetjes die door herders gebruikt werden om hun kuddes te verplaatsen. Nu worden ze door de gemeenten onderhouden en vormen een dicht netwerk tussen gehuchten en boerderijen. In de Lot zijn er zo in totaal 4500 km en 2200 km hiervan zijn aangeduid als GR- en PR-paden.
Een van de GR-routes naar Santiago de Compostella passeert
trouwens op zo'n 500 meter van onze b&b.

Dat er goed wonen is wist men reeds in de préhistorie, de grotten van Cougnac en Pech-Merle getuigen met hun wandschilderingen van dit ver verleden. Maar ook uit de middeleeuwen is heel wat bewaard gebleven. Vele steden en dorpjes laten je zo in die tijd terugkeren. Een (onvolledig) lijstje en hun afstand vanuit abcdaire : Gourdon 10 km, Cougnac 14 km, Les Arques 14 km, Domme 20 km, La Roque-Gageac 23 km, Bonaguil 23 km, Castelnaud-la-Chapelle 25 km, Montfort 26 km, Beynac-et-Cazenac 28 km, Labastide-Murat 30 km, Puy-l’Evèque 33 km, Souillac 36 km, Lacave 37 km, Gramat 46 km en Padirac 56 km.

Echte toeristische toppers zijn : Sarlat-La-Canéda 31 km,
Cahors 34 km, Rocamadour 41 km en St-Cirq-Lapopie 55 km.

lijn

logo abcdaire selecteer hier de data van uw verblijf om onze tarieven en beschikbaarheid te controleren Aankomst :
Vertrek :